|
|
|
|
|
לפי מדד הסיכון של חברת המידע העסקי Coface Bdi, גם כאשר ענפים אחרים התייצבו או השתקמו זמנית, רמת הסיכון בענף בתי הקפה והמסעדות עלתה מ-6.85 ("מצב פיננסי סביר") בסוף 2021, ל-7.02 ("מצב פיננסי בינוני וסיכוי לכשל מעל הממוצע") ברבעון הנוכחי, הרבעון האחרון של 2022.
לדברי תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת CofaceBDi, "בחסות הקורונה חלה עלייה בביקושים למוצרי שוק הקצביות, בעיקר בשל סגירת מסעדות וצמיחה בתחום הבישול הביתי לצד התפתחות פעילות האונליין של התחום".
לדברי יואל אמיר, מנכ"ל חברת Coface BDi, "על רקע התחלה שלילית של שנת 2024 הכוללת סבב נוסף של גל פיטורים בעיקר בענף הייטק