לפי מדד הסיכון של חברת המידע העסקי Coface Bdi, גם כאשר ענפים אחרים התייצבו או השתקמו זמנית, רמת הסיכון בענף בתי הקפה והמסעדות עלתה מ-6.85 ("מצב פיננסי סביר") בסוף 2021, ל-7.02 ("מצב פיננסי בינוני וסיכוי לכשל מעל הממוצע") ברבעון הנוכחי, הרבעון האחרון של 2022.
נתונים מתוך סקר החבורת שהכי טוב לעובד בהן ל 2022
כמידי שנה מזה שלוש עשרה שנה אנו מבצעים סקר מועסקים בקרב עשרות אלפי מועסקים בארץ במטרה לבחון את שביעות הרצון שלהם ממקום העבודה ובמקביל לבחון מה חשוב לעובד הישראלי ממקום העבודה . נושא חשוב זה מעסיק לא מעט חוקרים ,מנהלים ורבים מאתנו הן בתחומי עבודתנו והן כעובדים במשק.
על רקע פתיחת סניפים של חלק מהרשתות הגדולות ועליית מחירים ממוצעת לצרכן של כ- 8%, בשנה החולפת שוק בתי המאפה והקונדיטוריות חווה שגשוג בהכנסות שהיו אף גבוהות יותר מאשר בתקופת טרום הקורונה