BDI

שנהב ושות', עורכי דין ונוטריון

אולי יעניין אותך גם


אורות אדומים® וההשפעה שלהם על דירוג האשראי של חברות

"אורות אדומים"® ומידע נוסף, מאגר מידע ייחודי ובלעדי, המתעדכן בכל שעות היממה, ומספק לך מגוון רחב של אינדיקטורים שונים ומידע משלים והתראות על חברות ועסקים… לפני שיהיה מאוחר.    

מה עושים עם חוזים שלא יכולים לעמוד בהם? , הרצוג פוקס נאמן

ההשבתה החלקית של המשק, ובמיוחד אחרי ההחמרות האחרונות על סגירת עסקים ואיסור התכנסות, פוגעת בצורה אנושה בעסקים רבים, גדולים וקטנים כאחד. הרבה מתקשים לספק שירות שהתחייבו, או לספק מוצרים בזמן נקוב, או במילים אחרות – קיים חשש להפרות רבות של חוזים, שרק הולך ומעצים.. אז מה צריך לעשות כאשר רואים שאין באפשרות העסק לקיים התחייבות? מה עושים כאשר ספק מודיע כי אינו יכול לעמוד בזמנים? עו"ד אוהד אלקסלסי ממשרד הרצוג פוקס נאמן מסביר את הפעולות שצריך לבצע.

ניהול נכון של אירועי חירום במפעלי תעשייה: לכבות את השריפה לפני שהיא פורצת – ד"ר עו"ד רות דגן ועו"ד חן תירוש, הרצוג פוקס נאמן

תארו את התרחיש הבא: מפעל תעשייתי מתכנן הרחבה של מתקן ייצור קיים. הוא מתקשר עם קבלן לצורך ביצוע עבודות תשתית למתקן. במהלך העבודות פוגע הקבלן בשוגג בצנרת שמובילה חומר מסוכן ושבטעות לא סומנה כנדרש. הפגיעה גורמת לדליפת חומר מסוכן המתפשט באזור ויוצר אירוע זיהום אוויר וריח בישוב שכן. כוחות חירום שמגיעים למפעל מבקשים מידע אודות החומר שדלף אולם המידע אינו זמין באופן מיידי בידי צוות החירום המפעלי. לאחר סיום האירוע וכנהוג במקרים כאלה, המשרד להגנת הסביבה מזמן את מנהלי החברה לשימוע, דורש לקבל את מסמכי התחקיר הפנימי ושוקל לפתוח בחקירה פלילית כנגד החברה ומנהלים בה. במקביל, תושבים מפעילים לחץ על המשרד בשל קרבתו ליישובם ופותחים בקמפיין ציבורי. בנוסף, השבתת המפעל לפרק זמן בעקבות האירוע גורמת לעיכוב באספקת סחורה ללקוחות, על כל המשתמע מכך.