הזכות להכרזה על סכסוך עבודה אינה רק זכות חוקית המעוגנת בסעיף 5 לחוק יישוב סכסוכי עבודה, תשי"ז – 1957. זוהי זכות עם היבטים חוקתיים מובהקים. וחוקתיותה משפיעה גם על פרשנות הזכות החוקית של הכרזה על סכסוך עבודה.
ההכרזה על סכסוך עבודה הינה הביטוי הממשי והמוחשי של זכות ההתארגנות, הזכות למשא ומתן קיבוצי, הזכות לשביתה, הזכות לכבוד והזכות לעבוד.
חברת המידע העסקי BDI בחנה את שוק הריהוט בישראל ומצאה כי שני שלישים מהחברות בענף נמצאות, בדרגת סיכון גבוהה שמשמעותה סיכוי ממשי לסגירת העסק. בחברה מסבירים, כי אחד הגורמים לעליית הסיכון הוא הירידה במספר הדירות המשוחררות, לשוק בעקבות מחיר למשתכן, שגוררת ירידה בביקוש מוצרי ריהוט. מתוך הכתבה של אלירן מלכי "הקרב על הבית" מעריב השבוע […]
הקשר בין המגזר המוניציפלי והמגזר הפרטי ידע עליות וירידות במהלך שני העשורים האחרונים בכל הנוגע לביצוע פרויקטים משותפים. מהניסיון הרב שנצבר במשרדנו בליווי של פרויקטים עירוניים ניתן לומר כי קיים פוטנציאל רב בלתי ממומש לשיתוף פעולה הדוק יותר בין המגזר הפרטי לבין השלטון המקומי. שכלול של שיתוף פעולה שכזה עשוי להצעיד קדימה רשויות רבות בישראל […]
ניכור הורי היא מציאות שבה הורה אחד גורם לילד או לילדים להתנכר להורה האחר, זהו תהליך הדרגתי של מידור הקשר של הילדים עם ההורה. אין ספק שמדובר באחת התופעות המכוערות, הקשות והבעייתיות ביותר, המלוות סכסוכים בתוך המשפחה ועלולה להיות לה השפעה למשך שנים רבות בעתיד.