BDI

נטו מ.ע. אחזקות בע"מ

יבוא, ייצור, שיווק והפצת מוצרי מזון

פרופיל

שנת הקמה 1940
כתובת רח' מאיר עזרא 5, ת.ד. 655, קרית מלאכי 8305919 - ראה מפה
טלפון 08-8608500
פקס 08-8503086
דוא"ל [email protected]
אתר החברה www.neto.org.il
   
   

מנהלים

דוד עזרא, נשיא, נטו מ.ע. אחזקות בע"מ

דוד עזרא

נשיא

עמי גולדין, מנכ"ל נטו אחזקות, נטו מ.ע. אחזקות בע"מ

עמי גולדין

מנכ"ל נטו אחזקות

אורן אבני, מנכ"ל נטו מלינדה סחר בע"מ, נטו מ.ע. אחזקות בע"מ

אורן אבני

מנכ"ל נטו מלינדה סחר בע"מ

אודות


קבוצת נטו, שנוסדה בשנת 1940, נמנית עם חמש קבוצות המזון הגדולות בישראל. הקבוצה עוסקת ביבוא, ייצור, שיווק והפצת מגוון מוצרי מזון כשרים ומוצרי צריכה ביתיים שאינם מוצרי מזון (near food products) ("פאלאס"), כשהיקף מכירותיה השנתי מסתכם בסך של כ-3.6 מיליארד ₪, כולל מכירות של ביכורי השדה ע"ס כ-1.0 מיליארד ש"ח, שאינה מתאחדת בדוחות נטו. המותגים העיקריים של הקבוצה כוללים את נטו (מותג העל), טיבון ויל (בשר ומוצריו), דלידג (דגים ומוצריהם), ויליגר (שימורים ומכולת), שלושת האופים (מוצרי מאפה קפואים), מג'יק (ארוחות מוכנות) ביכורי השדה (ירקות ופירות טריים) ו-RICH'S (קצפות ומוצרי חלב). מקום מושבה של הקבוצה באזור התעשייה בקרית מלאכי, שם נמצאים משרדיה המרכזיים, מרכזה הלוגיסטי וחלק ממפעליה.

היסטוריית הקבוצה

קבוצת נטו נוסדה בשנת 1940 ע"י מאיר עזרא ז"ל והחלה דרכה כיבואנית בשר מורשית ע"י השלטונות המנדטוריים. במהלך התקופה שקדה החברה על פיתוח, רכישה וחדירה לתחומי עשייה חדשים כמפורט בתרשים מבנה האחזקות.

עיקר הפעילות בקבוצה

  • בשר (טיבון-ויל) – ייבוא, רכישת תוצרת מקומית, עיבוד, הפצה ושיווק של בשר קפוא, מצונן, טרי ומעובד.
  • דגים (דלידג) – ייבוא, רכישת תוצרת מקומית, עיבוד, הפצה ושיווק של דגים קפואים, טריים, חיים ומעושנים.
  • שימורים ומוצרי מכולת (ויליגר) – ייצור שימורי דגי טונה ויבוא שימורי דגים ירקות ופירות ומוצרי מכולת דוגמת אורז ופסטה.
  • מוצרי מאפה קפואים (שלושת האופים) – ייצור הפצה ושיווק של פיצות, בורקסים, מלאווח, ג'חנון, פסטלים וכו'.
  • ארוחות מוכנות (מג'יק) – ייצור, יבוא, הפצה ושיווק של ארוחות מוכנות.
  • פירות וירקות טריים (ביכורי השדה דרום) – הפצה ושיווק של פירות וירקות טריים באמצעות מערך עצמאי הפועל ממרכז אחסנה ולוגיסטיקה נפרד הנמצא בתימורים, בסמוך למושבה של הקבוצה.
  • כשרויות מהודרות (מילמיט) – ייצור, הפצה ושיווק של כשרויות מיוחדות למגזר החרדי.

פעילויות נוספות:

  • ייבוא, הפצה ושיווק של גבינות איכותיות, מעדני פרי (ריבות) "סן דלפור" וקצפות RICH.
  • הפצה ושיווק גבינות מותכות.
  • שיווק והפצה של ירקות קפואים (תחת המותג ביכורי השדה) וירקות משומרים (תחת המותג ויליגר).
  • הפצה ושיווק שמן זית פרימיום של "חלוצה".
  • הפצה ושיווק סדרת מוצרים של השף "שגב".
  • ייצור, יבוא ושיווק מוצרי צריכה ביתיים שאינם מוצרי מזון "פאלאס" (near food products).
  • ייצור מוצרי קצפת Rich.

מפעלי התעשייה העיקריים בקבוצה

  • טיבון ויל – תשלובת של שבעה מפעלים לעיבוד בשר ועופות, המעבדת כ-1,450 טון בשר לחודש. התשלובת נמצאת באזור התעשייה בקרית מלאכי ופועלת תחת תקני האיכות ISO 9001:2000 ו-HACCP המאשר יצוא לאירופה וארה"ב.
  • ויליגר – מפעל לייצור שימורי טונה, סלמון מעושן ואריזת מוצרי מכולת, הפועל מאזור התעשייה בקרית מלאכי ובעל תקן ISO 9001:2000.
  • דלידג – המפעל, שנמצא באזור התעשייה בבית שאן, עוסק בעיבוד דגי בריכות ודגי יבוא.
  • שלושת האופים – ייצור מוצרי מאפה קפואים.
  • פאלאס – ייצור ושיווק נרות, מגבונים, מוצרי אלומיניום וכלים חד פעמיים נוספים מפלסטיק.
  • Rich – ייצור מוצרי קצפת.

שיווק והפצה

מערך ההפצה העיקרי של הקבוצה מבוסס על עובדי הקבוצה ומשרת כ-3,800 נקודות מכירה שונות ברחבי הארץ. ההפצה מבוצעת באמצעות כ-300 משאיות של הקבוצה, בהתאם לתנאי ההובלה הנדרשים לגבי כל סוג מוצר (הקפאה, מצונן, יבש וטרי). מרכז ההפצה העיקרי של הקבוצה מצוי בקרית מלאכי. כמו כן, קיימים מרכזי הפצה יעודיים של הקבוצה בתל-אביב, יפו ובית שאן.

בנוסף, מפיצה הקבוצה את מוצריה, בכל רחבי הארץ, באמצעות כ-25 מפיצים עצמאיים (ואן-סייל), שמשאיות ההפצה בבעלותם, ואשר רוכשים מהקבוצה את מוצריה ונושאים בתוצאות העסקיות של פעילותם.

 

אולי יעניין אותך גם


"זה הקטן – גדול יהיה" – השפעתן של תביעות קטנות על עולם התעופה והתיירות מאת: עו"ד חניטל בלינסון נבון, עו"ד רועי מסורי, יגאל ארנון ושות' עורכי דין

חברות תעופה ותיירות רבות נתבעות חדשות לבקרים בבתי המשפט לתביעות קטנות, ופועלות לעיתים "על אוטומט" בכל הקשור לניהול הליכים כאלו. ואולם, הליך המתחיל כתביעה קטנה, עלול להשפיע על החברה הנתבעת – ולעיתים על השוק כולו – באופן דרמטי.

רפואה דיגיטלית, אסדרה אנלוגית | מאמר דעה מאת אריאל יוספי ודן שלו- הייטק (הרצוג פוקס נאמן)

הטכנולוגיה והיכולת לעשות שימוש ב-AI הולידו בשנים האחרונות יישומים רפואיים חדשניים, שעד לפני שנים לא רבות היו בגדר מדע בדיוני. אך מי אמור לפקח על עיבוד המידע והתובנות הרפואיות, שיופקו על-ידי הטכנולוגיה החדשה? מתברר שהדרך לאסדרה אפקטיבית של רפואה דיגיטלית מבוססת בינה מלאכותית עוד ארוכה

ניהול נכון של אירועי חירום במפעלי תעשייה: לכבות את השריפה לפני שהיא פורצת – ד"ר עו"ד רות דגן ועו"ד חן תירוש, הרצוג פוקס נאמן

תארו את התרחיש הבא: מפעל תעשייתי מתכנן הרחבה של מתקן ייצור קיים. הוא מתקשר עם קבלן לצורך ביצוע עבודות תשתית למתקן. במהלך העבודות פוגע הקבלן בשוגג בצנרת שמובילה חומר מסוכן ושבטעות לא סומנה כנדרש. הפגיעה גורמת לדליפת חומר מסוכן המתפשט באזור ויוצר אירוע זיהום אוויר וריח בישוב שכן. כוחות חירום שמגיעים למפעל מבקשים מידע אודות החומר שדלף אולם המידע אינו זמין באופן מיידי בידי צוות החירום המפעלי. לאחר סיום האירוע וכנהוג במקרים כאלה, המשרד להגנת הסביבה מזמן את מנהלי החברה לשימוע, דורש לקבל את מסמכי התחקיר הפנימי ושוקל לפתוח בחקירה פלילית כנגד החברה ומנהלים בה. במקביל, תושבים מפעילים לחץ על המשרד בשל קרבתו ליישובם ופותחים בקמפיין ציבורי. בנוסף, השבתת המפעל לפרק זמן בעקבות האירוע גורמת לעיכוב באספקת סחורה ללקוחות, על כל המשתמע מכך.

פפר במאמר על בחירת מקום עבודה

שוק העבודה שלנו נמצא במצב לא רע בכלל,