|
|
משבר הקורונה הביא עמו חשש לנזק מהותי בפעילותם העסקית של השחקנים הפועלים בשוק היין.
אולם חשש זה התפוגג כאשר הצריכה הביתית של יין עלתה משמעותית לצד שדרוג מערכי המשלוחים, ובכך פיצו על אובדן ההכנסות ממכירה לבתי קפה ומסעדות,
על פי מחקרים אקדמיים, רק כ-30% מהעסקים המשפחתיים ממשיכים להתקיים לאחר העברתם לבני הדור השני. פחות מ-10% מהעסקים המשפחתיים ממשיכים להתקיים לאחר העברה נוספת לדור השלישי.
במילים אחרות, אם החליט מייסד עסק משפחתי להוריש את העסקים לילדיו, קיים סיכון ממשי, בהסתברות של 70%, שילדיו לא יזכו ליהנות מפירות העסק שהקים בעמל רב, וסיכון של כ-90% (!) שנכדיו לא יוכלו לעשות כן.