מערכת הבריאות בישראל ניצבת בפני אתגרים תקציביים מורכבים, ההולכים וגוברים. אתגרים אלו נובעים מהתנגשות בין הציפיה (שלא לומר זכות) של ציבור המטופלים בישראל לרפואה ציבורית איכותית, מתקדמת ומעודכנת – ובתוך כך להנגשה מהירה של תרופות איכותיות, בטוחות ויעילות לציבור חולים רחב ככל שניתן – לבין מגבלות תקציביות אשר מחייבות, בוודאי בתקופה של גרעון תקציבי, צמצום בהוצאה הלאומית על שירותי בריאות.
תחזית קודרת: כ-25 אלף עסקים בישראל יקרסו עד סוף השנה לפי הערכה שקיימה חברת המידע העסקי CofaceBdi, עשרות אלפי עסקים בישראל צפויים לקרוס כתוצאה ממשבר הקורונה. מלבד ענפי התעופה, התיירות והפנאי שכבר נפגעו – ההערכה מדברת על פגיעה גם בשירותים, במסחר שאינו מזון ובתחבורה. "מדובר במשבר הכלכלי החמור ביותר מאז מלחה"ע השנייה" לכתבה המלאה ב […]
צו איסור הלבנת הון (חובות זיהוי, דיווח וניהול רישומים של תאגידים בנקאיים למניעת הלבנת הון ומימון טרור), שהוצא מכוח חוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 (להלן בהתאמה: "הצו" ו-"החוק" או "חוק איסור הלבנת הון") מטיל על הבנקים חובות של קבלת מידע וחובות דיווח במטרה לאתר פעילויות חריגות שעלולות להצביע על פעולות הקשורות להלבנת הון או מימון טרור.