BDI
  • דירוגים
    • BdiCode
    • עורכי דין
    • עורכי דין דירוג ראשי
    • עורכי דין משרדי בוטיק
    • תעשייה
    • בניה
    • פינוי בינוי
    • תמ"א 38
    • מסחר
    • בנקים מסחריים
    • שירותים
    • ייזום ונדל"ן מניב
    • רואי חשבון
    • כרטיסי אשראי - סליקה ונכיון
    • ביטוח
    • אחזקות בניה
    • תשתיות-שרותים
    • עורכי דין איכות הסביבה
    • עורכי דין אנרגיה ותשתיות
    • עורכי דין בנקאות
    • עורכי דין גבייה והוצאה לפועל
    • עורכי דין עבודה
    • עורכי דין הגבלים עסקיים
    • עורכי דין הסדרי חוב
    • עורכי דין מיסוי
    • עורכי דין צווארון לבן
  • חברות
  • מנהלים
  • מאמרים וחדשות
  • איך דירגנו?
  • התחדשות עירונית
  • Coface
  • עברית
  • המהדורות הדיגיטליות
    • חדש !!! BdiCode2020 המהדורה הדיגיטלית
    • חדש !! נדל"ן ובניה 2020 המהדורה הדיגיטלית
    • חדש !! עורכי דין 2020 המהדורה הדיגיטלית
    • חדש !! החברות שהכי טוב לעבוד בהן 2020 המהדורה הדיגיטלית
  • אודות
  • דבר ההנהלה
  • שאלונים לדירוג BdiCode
    • חדש ! שאלוני עו"ד
    • שאלונים למגזרים 2021
    • שאלונים לדירוג משרדי עורכי פטנטים
    • שאלוני רואי חשבון
    • שאלונים לדירוג התחדשות עירונית
  • אפשרויות פירסום
  • צור קשר
BDI
  • דירוגים
    BdiCode עורכי דין עורכי דין דירוג ראשי עורכי דין משרדי בוטיק
    תעשייה בניה פינוי בינוי תמ"א 38
    מסחר בנקים מסחריים שירותים ייזום ונדל"ן מניב
    רואי חשבון כרטיסי אשראי - סליקה ונכיון ביטוח אחזקות בניה
    תשתיות-שרותים עורכי דין איכות הסביבה עורכי דין אנרגיה ותשתיות עורכי דין בנקאות
    עורכי דין גבייה והוצאה לפועל עורכי דין עבודה עורכי דין הגבלים עסקיים עורכי דין הסדרי חוב
    עורכי דין מיסוי עורכי דין צווארון לבן

    לרשימת הדירוגים המלאה

  • חברות
  • מנהלים
  • מאמרים וחדשות
  • איך דירגנו?
  • התחדשות עירונית
  • Coface
    בית / מאמרים / הרווח על משקפי שמש בארץ הוא יותר מ–60%

קטגוריות מאמרים

  • תקשורת
  • מאמרי BDI
  • מאמר מקצועי
  • קורונה בישראל
  • החברות שהכי טוב לעבוד בהן
  • דירוג עורכי הדין
  • מגזר הבניה
  • דירוג Fico-Bdi

הרווח על משקפי שמש בארץ הוא יותר מ–60%

5 רשתות האופטיקה המובילות מגלגלות מחזור שנתי של כ- 797 מיליון שקל וחולשות על נתח של כ- 44% מהשוק כולו. CofaceBdi: היקף שוק האופטיקה בישראל הסתכם בשנה החולפת ב-1.805 מיליארד שקלים, צמיחה של 2% לעומת השנה הקודמת תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת ב-CofaceBdi: "בשנים הקרובות אנחנו צופים כי שוק האופטיקה ימשיך לצמוח ברמה מתונה יחסית, כאשר […]
מאת: CofaceBdi
פורסם: 5 נובמבר 2018

5 רשתות האופטיקה המובילות מגלגלות מחזור שנתי של כ- 797 מיליון שקל
וחולשות על נתח של כ- 44% מהשוק כולו.

CofaceBdi: היקף שוק האופטיקה בישראל הסתכם בשנה החולפת ב-1.805 מיליארד שקלים, צמיחה של 2% לעומת השנה הקודמת

תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת ב-CofaceBdi: "בשנים הקרובות אנחנו צופים כי שוק האופטיקה ימשיך לצמוח ברמה מתונה יחסית, כאשר השוק ממשיך להתאפיין בשחיקה ברמת המחירים, החרפה בתחרות והגברת הנגישות למוצרי השוק, ועלייה בתדירות הרכישות של משקפיים"

5 רשתות האופטיקה המובילות בישראל – אופטיקנה, אופטיקה הלפרין, קרולינה למקה, סופר פארם אופטיק ואירוקה – מכרו בשנה החולפת משקפיים ועדשות בהיקף של 797 מיליון שקל – כ- 44% מהשוק כולו. כך עולה מסקר שוק שביצעה חברת המידע העסקי CofaceBdi.

היקף שוק האופטיקה בישראל הסתכם בשנה החולפת ב-1.805 מיליארד שקלים, צמיחה מתונה יחסית של 2% לעומת היקף השוק שנה קודם לכן (לא כולל מע"מ).

שתי רשתות האופטיקה המובילות בישראל הן אופטיקנה ואופטיקה הלפרין – המחזיקות כל אחת ב-25% מסך פעילות 5 הרשתות המובילות בשוק הישראלי במונחים כספיים,מוערך כי מחזור ההכנסות של כל אחת מהרשתות הללו מסתכם בכ-200 מיליון שקלים.

מנתוני CofaceBdi עולה כי מרבית הרכישות בשוק האופטיקה מתרכזות במשקפי ראיה (49% מהמכירות – בהיקף כספי של 880 מיליון שקלים). לאחר מכן התחום שמרכז את מרבית הרכישות בחנויות האופטיקה הוא תחום משקפי השמש (37%). יתר הרכישות בשוק הן של עדשות ותמיסות מגע (12%) ואביזרים נלווים (2%).

לדברי תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת CofaceBdi, "שוק האופטיקה בישראל מציג בשנה האחרונה צמיחה מתונה, הנובעת ממגמה מעורבת שמאפיינת את השוק – גידול בכמות המשקפיים הנמכרים, בעיקר בקטגורית משקפי השמש, לצד הוזלה במחירן הממוצע. צרכני האופטיקה בישראל הגבירו בשנים האחרונות את קצב החלפת המשקפיים מטעמי אופנה ומודעות. מגמה זו הושפעה גם מצמיחתה של רשת קרולינה למקה המשווקת משקפי שמש מעוצבים במחירים נמוכים ביחס לשוק, וכן מהתרחבותה של רשת סופר פארם אופטיק, המציעה גם היא מותג פרטי במחירים מוזלים. בשנים הקרובות אנחנו צופים כי שוק האופטיקה ימשיך לצמוח ברמה מתונה יחסית, כאשר השוק ממשיך להתאפיין בשחיקה ברמת המחירים, החרפה בתחרות והגברת הנגישות למוצרי השוק, וכן עלייה בתדירות הרכישות של משקפיים".

1,100 חנויות אופטיקה בישראל

מנתוני CofaceBdi עולה כי בישראל פועלות 1,100 חנויות אופטיקה. מתוך סך החנויות בישראל, מספר הסניפים של רשתות האופטיקה נאמד ב-440 – נתח כמותי של 40% מסך נקודות המכירה בשוק.
מבחינה גיאוגרפית – מרבית חנויות האופטיקה נמצאות באזור המרכז (36%), כאשר בצפון הארץ קיים ריכוז של 22% מסך נקודות המכירה, באזור הדרום 15%, באזור ירושלים והסביבה 15% ובאזור השרון 12%.

כלכלני CofaceBdi מציינים כי תחום הפעילות הרווחי ביותר עבור חנויות האופטיקה הוא תחום משקפי השמש, בו שיעור הרווח הגולמי מסך מחזור ההכנסות עומד על 60%-70%. שיעור הרווח הגולמי של מסגרות משקפיים מוערך ב-50%-60%.שיעור הרווח הגולמי של תחום העדשות ותמיסות המגע נמוך יחסית ונאמד בכ- 25%-40%. כמו כן, ב-CofaceBdi מציינים כי מותגי האופטיקה הפרטיים לרוב נהנים השחקנים משיעורי רווחיות גבוהים מכך.

 

התפלגות הכנסות השוק בין הרשתות המובילות
(בשנת 2017, במונחים כספיים)

 

התפלגות הכנסות השוק לפי קטגוריות מוצרים
(בשנת 2017, במונחים כספיים)

פעילות שוק האונליין
בדומה למתרחש בענפים ובתחומי פעילות אחרים, גם בשוק האופטיקה מציג ערוץ השיווק – המסחר האלקטרוני, גידול מתמשך מדי שנה בהיקף פעילותו. המסחר האלקטרוני פותח בפני הצרכנים היצע בלתי מוגבל של אפשרויות, במגוון רחב של דגמים, עיצובים ומחירים.

עם זאת, היקף הרכישות המקוונות, הינו שולי יחסית. מוערך כי היקף הרכישות של מוצרי אופטיקה באתרי האינטרנט מהווה כ- 5%-10% מסך המכירות. כאשר חלק מהאתרים מבקשים לפנות בין היתר בנוסף לקהל המקומי גם לקהל היעד בחו"ל.

נדגיש כי עיקר הרכישות המקוונות הן של עדשות מגע ותמיסות מגע המוצעות במחירים אטרקטיביים המגלמים הנחה של כ- 20%-30% ביחס למחירים המקובלים בחנויות הפיזיות. עם זאת, קיימת גם פעילות של חלק מלקוחות השוק, שמבצעים רכישות של מוצרי אופטיקה מאתרי מסחר מחו"ל. כאשר ישנם לקוחות הרוכשים מאתרים בינלאומיים מותגי מסגרות למשקפי ראייה, ובארץ פונים לחנות אופטיקה לביצוע התאמה של עדשות למסגרת שרכשו.
היקף המכירות של עדשות ראייה באתרי האינטרנט הינו שולי וזאת לנוכח הצורך של הלקוח לבחון את המוצר ולבצע בדיקה והתאמה אישית.

נראה כי ההכנסות ממסחר אלקטרוני של מוצרי אופטיקה מצויות במגמת גידול בשנים האחרונות והשחקנים בשוק רואים זאת כמנוע צמיחה, אולם המכירה באינטרנט מביאה עמה החרפה ברמת התחרות כאשר האתרים נדרשים להציג מחירים תחרותיים ואטרקטיביים ונאלצים להתמודד גם עם אתרים מחו"ל.

בין הסיבות העיקריות לגידול בזירת המסחר האלקטרונית נציין את הגידול בהיצע אתרי מסחר, מודעות גוברת ליתרונות הרכישות המקוונות כגון מגוון רחב של מוצרים, מחירים אטרקטיביים, חיסכון בזמן ועוד. בנוסף, שיפור חווית הרכישה הדיגיטלית והורדה מתמשכת של חסמים לביצוע עסקאות באינטרנט מביאים לגידול בתדירות הרכישות באתרי המסחר.

 


כתבה מידיעות אחרונות – ממון


חמש רשתות האופטיקה המובילות בישראל

אופטיקנה, אופטיקה הלפרין, קרולינה למקה , סופר פארם

 

ברקוד

מאמרים נוספים

פס"ד שילוני נ' ויילר – חובות הדירקטוריון באישור הנפקה פרטית לבעל השליטה (פישר בכר חן וול אוריון ושות')

פס"ד שילוני נ' ויילר – חובות הדירקטוריון באישור הנפקה פרטית לבעל השליטה (פישר בכר חן וול אוריון ושות')

דה מרקר : "המסקנה מרפורמת הדירוג הישראלים במינוס אבל פורעים חובות כמו שעון"

דה מרקר : "המסקנה מרפורמת הדירוג הישראלים במינוס אבל פורעים חובות כמו שעון"

71% מהקבלנים צופים שמחירי הדירות ימשיכו לעלות גם השנה בשיעור ממוצע של 5.4%

71% מהקבלנים צופים שמחירי הדירות ימשיכו לעלות גם השנה בשיעור ממוצע של 5.4%

דירת מגורים, האומנם? – אודי ברזלי עורכי דין

דירת מגורים, האומנם? – אודי ברזלי עורכי דין

הליכי חדלות פירעון ככלי לשיקום כלכלי במשבר הקורונה

הליכי חדלות פירעון ככלי לשיקום כלכלי במשבר הקורונה

קטגוריות מאמרים

  • תקשורת
  • מאמרי BDI
  • מאמר מקצועי
  • קורונה בישראל
  • החברות שהכי טוב לעבוד בהן
  • דירוג עורכי הדין
  • מגזר הבניה
  • דירוג Fico-Bdi

קישורים חיוניים

  • שאלוני עו"ד
  • התחדשות עירונית
  • חברות
  • מנהלים
  • מאמרים וחדשות
  • איך דירגנו?
  • אפשרויות פירסום
  • צור קשר

חברות בזרקור

  • ISA GROUP
  • חכם את אור-זך עורכי דין
  • אבני דרך התחדשות עירונית
  • אשר אביטן ושות', משרד עו"ד
  • סיטי פרוייקטים יזמות והתחדשות עירונית
  • גזית-בקל, משרד עורכי דין
  • דן צוק משרד לעריכת דין
  • דוד, לונגו, רזניק ושות' עורכי- דין
  • רום כנרת נכסים והשקעות בע"מ
  • קבוצת אורון אחזקות והשקעות
  • עפר השרון ר.י.

דירוגים וענפים בזרקור

  • עורכי דין דירוג ראשי
  • עורכי דין משרדי בוטיק
  • BdiCode
  • הכי טוב לעבוד
  • רואי חשבון
  • פינוי בינוי
  • תמ"א 38
  • עורכי דין נדל"ן
  • עורכי דין מעמד אישי

המהדורות הדיגיטליות

  • חדש !!! BdiCode2020 המהדורה הדיגיטלית
  • חדש !! נדל"ן ובניה 2020 המהדורה הדיגיטלית
  • חדש !! עורכי דין 2020 המהדורה הדיגיטלית
  • חדש !! החברות שהכי טוב לעבוד בהן 2020 המהדורה הדיגיטלית

מעוניינים לקדם את העסק?
BDI מציעה מגוון אפשרויות

למידע נוסף

עקבו אחרינו

שפות

  • עברית
Site by Agent Digital
Secure site
Bdicode © Copyright 2018
↑